Braila SHOWROOM
Ramnicu Sarat 86F
Tulcea SHOWROOM
Isaccei 3 km.4

SAKRAL - ARTICOLE

Sakral > Sakral > Avantajele acoperisului din tigla metalica cu piatra naturala

Avantajele acoperisului din tigla metalica cu piatra naturala

Publicat: 27 martie 2019

Sistemele de acoperis au evoluat de-a lungul timpului, fiind imbunatatite permanent prin eliminarea treptata a neajunsurilor invelitorilor folosite anterior. In acest moment, tigla metalica acoperita cu granule de piatra este fara indoiala cel mai evoluat sistem de acoperis contemporan.

Iata cateva motive care ne indreptatesc sa afirmam acest lucru :

  • Caracteristica cea mai importanta a tiglei metalice – etanseitatea - este asigurata chiar si in conditii de panta mica datorita suprapunerii bidirectionale a modulelor. Pentru a asigura impermeabilitatea sistemului de fixare a modulelor pe structura acoperisului nu sunt folosite nici un fel de garnituri sau solutii de etansare. Aceasta se bazeaza exclusiv pe fixarea in sens invers scurgerii naturale a apei.
  • Dimensiunea redusa a modulelor comparativ cu panourile de tigla metalica obisnuita duce la pierderi mult mai mici in cadrul procesului de montaj. In aceeasi ordine de idei, logistica si montajul acestui tip de produs sunt mult mai facile tot datorita gabaritului redus al elementelor.
  • Durabilitatea unui sistem de invelitoare tine de doi parametri: rezistenta la radiatiile ultraviolete si gradul de absorbtie a apei in structura materialului. Granulele de piatra de pe suprafata tiglei asigura cea mai buna protective UV pentru stratigrafia intrinseca a materialului.
  • Astfel, procesul de imbatranire accelerat de radiatia solara in cazul tiglei metalice poliesterice este incomparabil mai lent in cazul tiglei Decra. Stratigrafia hidrofoba nu permite absorbtia apei in structura materialului, reducandu-se astfel deteriorarea acestuia sub actiunea proceselor repetate de inghet/dezghet.
  • Prezenta granulelor de piatra pe suprafata tiglei asigura si un nivel de fonoizolare foarte bun, fiind sub acest aspect similara cu tigla ceramica sau acoperisul din beton.
  • Cu valori de 60 dB sub actiunea unei ploi torentiale sistemul de acoperis, Decra respecta in totalitate normele prevazute la nivel European, asigurand un confort fonic optim atat in imobilul pe care este montat cat si in imediata vecinatate a acestuia.
  • Nu in ultimul rand, suprafata aderenta creata de granulele de piatra asigura stabilitatea stratului de zapada. Acoperisurile Decra nu necesita montajul sistemelor de parazapezi care ar putea afecta estetic arhitectura cladirii.

 

 

Acestea fiind zise, putem afirma fara teama de a gresi ca Decra este expresia contemporana a evolutiei sistemelor de invelitori pentru acoperis. Solutiile Decra Icopal elimina toate neajunsurile invelitorilor traditionale raspunzand insa cu brio sarcinilor pe care un acoperis trebuie sa le indeplineasca.

Sakral

comercializarea de sisteme complete de invelitori cu tigla metalica, tigla ceramica, tigla din beton, a ferestrelor de mansarda, cosurilor de fum si a accesoriilor pentru acoperisuri.
Contact
sistemele complete pentru acoperisuri Braila Tulcea
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram